Home   De kleine ster   voor het eerst

voor het eerst

Wennen

Voor het kind is het heel belangrijk dat het de leidsters leert kennen. De stap van thuis naar het kinderdagverblijf is voor zowel de ouders als het kind een belangrijke gebeurtenis. Bovendien is het voor de opvoeding belangrijk dat u met De kleine ster afstemt op welke manier we met uw kind omgaan.

Op De kleine ster komen de kinderen minimaal 4 keer wennen, een lange periode wennen is belangrijk om drie redenen:

1) Het kind raakt vertrouwd met de nieuwe omgeving, de leidster en de andere kinderen.

2) De ouders raken vertrouwd met de nieuwe situatie en er kan een goede verstandhouding met de leidster ontstaan.

3) Zaken zoals voedingsschema´s, slaapritmen en omgang met het kind, thuis en in het kinderdagverblijf kunnen op elkaar afgestemd worden.

Dag 1: Op deze dag vindt het intakegesprek met de leidsters plaats. Ook vertellen de leidsters hoe het er op de groep aan toe gaat. Na het intakegesprek blijft het kind één uur wennen; de ouder blijft er dan bij.

Dag 2: Het kindje blijft vandaag langer, namelijk twee uurtjes. De ouder mag er het eerste kwartier bijblijven.

Dag 3: Het kind komt vandaag een ochtend wennen. Ook blijft het kindje dan bij ons eten.  Het kind kan tussen 12.30u en 13.00u weer opgehaald worden.

 Dag 4: Dit is in principe de laatste wendag. De ouder brengt het kindje en gaat weer weg. Vandaag blijft het kindje ook slapen en kan om 15.00 uur weer worden opgehaald.

Als uw kindje toch nog meer tijd nodig heeft om te wennen, dan is dat mogelijk. Op wendagen is een ouder goed bereikbaar en in de buurt.