Home   De kleine ster   huisvesting

huisvesting

De opvang vindt plaats in de woning van de leidster. De tuin maakt tevens onderdeel uit van de opvangomgeving. Er is zowel binnen als buiten voldoende ruimte voor de kinderen om te spelen, te sjouwen en te stoeien.

De kleine ster wil kinderopvang bieden op een huiselijke plek die voor kinderen begrijpelijk is. Er wordt ruimte gemaakt voor de kinderen, maar het blijft ook juist duidelijk herkenbaar het woonhuis van de leidster met een huiskamer, een keuken en slaapkamers.

De kamer waar de kinderen het meest verblijven is kindvriendelijk en veilig ingericht en nodigt uit tot spelen. Er zijn verschillende plekjes om te spelen, een tafel om aan te knutselen en te tekenen en een rustige plek waar ze zich terug kunnen trekken om bijvoorbeeld een boekje te lezen.

Als kleine kinderen opgevangen worden is het belangrijk dat er een plek is waar ze rustig beschermd kunnen liggen, rollen, zitten of spelen. Ook de keuken is onderdeel van de opvangomgeving. Uiteraard gelden hier bijzondere veiligheidsmaatregelen. Met name de wat oudere kinderen kunnen hier onder toezicht assisteren bij het klaarmaken van de broodmaaltijd en het bakken van brood en koekjes

Er is een aparte slaapruimte, waar kinderen rustig kunnen slapen. Voor ieder kind is er een eigen bedje

Voor de inrichting wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en warme, rustige kleuren.

De locatie waar de kinderen worden opgevangen is altijd en volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor de ruimtes waar de kinderen zijn, maar voor het hele huis.

Ook zijn er geen huisdieren aanwezig.

1394354_977265062357894_2387229609365803260_n